40 år sedan ABBA gjorde musik


De första sessionerna tillsammans igen 2018 var så roliga och när Benny ringde

ABBA har inte gjort musik tillsammans på ett tag. Nästan 40 år faktiskt. ABBA tog en paus i våras 1982 och nu har ABBA bestämt dem för att avsluta det. De säger att det är dumt att vänta mer än 40 år mellan album, så ABBA har spelat in en uppföljare till ”The ABBAsitors”. För att vara ärliga så är den huvudsakliga inspirationen till att spela in igen att ABBA engagerats i att skapa det mest egendomliga och spektakulära konsert ni kan drömma om. ABBA kommer att kunna sitta bakom publiken och titta på våra digitala jagar framföra våra låtar på en scen i en anpassad arena i London nästa vår. Weird och underbar!

Till alla er som har väntat på dem på ett eller annat sätt under de senaste decennierna:

Som vi har väntat på detta, att ABBA äntligen skall återförenas – det är dags för en ny resa att börja.

ABBA kallar det enkelt ”Voyage” och ABBA seglar verkligen i okända vatten. Med hjälp av våra yngre oss, reser ABBA in i framtiden. Det är inte lätt att förklara, men det har inte gjorts tidigare.

Det är svårt att säga vad som har varit det mest glada händelsen för Benny med detta projekt. Om det är att vara delaktig i att skapa konserten tillsammans med alla eller vara tillbaka i studion tillsammans igen efter 40 år. Jag tror att höra Frida och Agnetha sjunga igen är svårt att slå. När du kommer till arenan kommer du ha dem fyra tillsammans med en helt gloriös 10-delad orkester. Och även om inte i kroppen, så kommer ABBA vara där, tack vare arbetet av det kreativa teamet och ILM.

De första sessionerna tillsammans igen 2018 var så roliga och när Benny ringde och frågade om Anni-Frid kunde tänka sig att sjunga lite mer svarade hon direkt ja! Och vilka låtar det var!! Mitt respekt och kärlek går till dessa exceptionellt talangfulla, verkligen geniala låtskrivare! vilken glädje det var att arbeta med gruppen igen. De är så glada med vad ABBA har gjort, och de hoppas innerligen att vi, deras fans känner samma sak.

När ABBA träffades i studion igen hade världen ingen aning om vad de skulle vänta sig. Men Benny´s inspelningsstudio är en så vänlig och trygg miljö, och innan de visste ordet av hade de verkligen kul! de kunde knappt tro att det äntligen är dags att dela detta med världen!

De är så fantastiska sångare de två, Björn blev helt tagen av hur de levererade de här låtarna. De är verkliga musiker; helt ointresserade av popstjärneglamour men vi har fortfarande väldigt roligt i studion. ”Voyage” -projektet har gett dem nytt liv på fler sätt än ett.

Så, igen, tack för att du väntat! ABBA hoppas att du kommer till ”ABBA Arena” och ja – se – eftersom ABBA har investerat en hel del av sin själar i de här avatarerna. Det är inte överdrivet att säga att ABBA är tillbaka.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *