Início » Kärlek och liv » En bit av livets råd: ”Jag är nyligen singel och känner mig ensam, hur träffar jag någon? Eller är det för tidigt?” Att tackla ensamhet och hitta kärleken igen

En bit av livets råd: ”Jag är nyligen singel och känner mig ensam, hur träffar jag någon? Eller är det för tidigt?” Att tackla ensamhet och hitta kärleken igen

Conteúdo

Kära Slice of Life,

Jag hoppas att du mår bra av detta brev. Jag blev nyligen singel och jag brottas med intensiva känslor av ensamhet. Jag var i ett förhållande länge och nu när det är över känner jag att jag har glömt hur man är ensam. Är det normalt att känna så här?

Jag har försökt hålla mig sysselsatt med arbete och hobbyer, men jag kan inte skaka av mig den här känslan av tomhet. Jag saknar att ha någon att dela mitt liv med och tanken på att börja om är skrämmande. Hur hanterar jag dessa känslor?

Dessutom är dejtingscenen så annorlunda nu än när jag var singel senast. Det verkar som att alla träffas online nuförtiden. Jag är inte särskilt tekniskt kunnig och tanken på nätdejting skrämmer mig. Har du några råd om hur man navigerar i detta nya dejtinglandskap?

Alla råd eller uppmuntrande ord skulle uppskattas mycket.

Tips om livet: © Abbainfo.se

Kära Nyligen singel,

Jag är verkligen ledsen att höra om ditt senaste uppbrott och de känslor av ensamhet som har åtföljt det. Dina känslor är helt giltiga och mycket vanliga efter slutet av ett långvarigt förhållande. Det är normalt att känna ett tomrum när en betydande del av ditt liv förändras abrupt.

Ja, det är helt normalt att känna så här.

Att hålla sig sysselsatt med arbete och hobbyer är ett bra första steg för att hantera dessa känslor.

Men det är också viktigt att tillåta dig själv att sörja slutet på din relation. Det är okej att sakna att ha någon att dela sitt liv med, och det är okej att känna sig skrämd av utsikten att börja om. Ge dig själv tillåtelse att känna dessa känslor och bearbeta dem i din egen takt.

När det gäller att navigera i det nya dejtinglandskapet är det förståeligt att du kan känna dig skrämd av möjligheten till onlinedejting, särskilt om du inte är bekant med teknik.

Men nätdejting kan också öppna upp en värld av möjligheter och låta dig träffa människor som du kanske inte har korsat vägar med annars. Om du bestämmer dig för att ge det ett försök, börja långsamt. Välj en plattform som du känner dig bekväm med, skapa en profil som representerar dig väl och känn dig inte pressad att chatta eller träffa någon förrän du är redo.

Kom ihåg att målet är att hitta någon som respekterar och uppskattar dig, oavsett om du träffar dem online eller personligen.

Ta till exempel historien om Alice. Efter att hennes långvariga förhållande tog slut var hon singel ganska länge innan hon bestämde sig för att testa onlinedejting. Liksom du var Alice inte särskilt tekniskt kunnig och tyckte till en början att hela processen var skrämmande.

Men hon tog sig tid, lärde sig att navigera på plattformarna och träffade så småningom sin nuvarande partner. De har varit tillsammans i två år nu och kunde inte vara lyckligare.

Du har redan visat stor styrka genom att nå ut och leta efter sätt att navigera i dina känslor och förändringarna i ditt liv. Kom ihåg att det är okej att ta dig tid, läka och lära dig att njuta av ditt eget sällskap igen innan du kastar dig tillbaka till dejtingscenen. Du är inte ensam på denna resa, och du har förmågan att komma ur denna fas starkare och mer självmedveten.

Min dörr är alltid öppen för dig, och jag är här för att ge råd och stöd när du navigerar i upp- och nedgångar i detta nya kapitel i ditt liv.

Jag hoppas att denna ”Slice of life” visar sig användbar och fortsätter att komma tillbaka för mer snart!

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Att navigera i den komplicerade väv av mänskliga känslor, relationer och erfarenheter är Massimos starka sida. Inom området "Kärlek och liv" agerar han som din medkännande följeslagare genom hjärtesorg, triumfer, övertygelser och val.