Início » Kärlek och liv » En del av livets råd: ”Jag älskar att läsa men min partner säger att jag aldrig har tid för honom. är jag självisk? utforska balans i relationer och personliga hobbyer

En del av livets råd: ”Jag älskar att läsa men min partner säger att jag aldrig har tid för honom. är jag självisk? utforska balans i relationer och personliga hobbyer

Conteúdo

Kära Slice of Life

Jag är en ivrig läsare, och jag älskar att förlora mig själv på sidorna i en bra bok. Min sambo har dock uttryckt frustration på sistone. Han känner att jag spenderar för mycket tid med näsan nedgrävd i böcker och att jag inte ägnar tillräckligt mycket tid åt honom.

Han har till och med gått så långt som att säga att jag är självisk. Jag slits mellan min kärlek till att läsa och att få min partner att känna sig uppskattad. Vad ska jag göra?

Tips om livet: © Abbainfo.se

Kära ivrig läsare,

Först och främst vill jag berömma dig för att du tog kontakt och sökte råd i denna fråga. Det är tydligt att du värdesätter din relation och vill göra det som är bäst för er båda.

Det är viktigt att inse att din kärlek till läsning inte är en negativ sak. Läsning är en underbar hobby som vidgar sinnet, berikar intellektet och ger en fristad från vardagens stress.. Det är också din personliga tid, något som alla behöver och förtjänar.

Men i ett förhållande är det nyckeln att hitta en balans. Din partners känslor av försummelse är giltiga och bör inte avfärdas. Hans kommentarer om att du är självisk beror förmodligen på att du känner dig ouppskattad eller åsidosatt, vilket inte är en bra plats för någon att vara.

Jag har sett liknande situationer tidigare. Till exempel fanns det ett par, låt oss kalla dem Mark och Jane.

Jane var en ivrig trädgårdsmästare och ägnade timmar åt att sköta sina växter. Mark kände sig ignorerad och deras förhållande började bli lidande. De fann en lösning genom att avsätta specifika tider för Janes trädgårdsarbete och för deras gemensamma aktiviteter.

Det krävdes ansträngning från båda håll, men de hittade en balans som fungerade för dem.

I ditt fall, kommunikation är nyckeln. Prata öppet med din partner om din kärlek till läsning och ditt behov av personlig tid.

Men uttryck också din vilja att ägna mer tid åt honom. Kanske kan du avsätta specifika tider för läsning och vissa tider för aktiviteter som ni båda tycker om.

På så sätt kan du fortfarande njuta av din läsning, men din partner känner sig också uppskattad.

Kom ihåg att det inte handlar om att ge upp det du älskar, utan om att hitta en balans som tillgodoser både dina och din partners behov. Det är fullt möjligt att vara en ivrig läsare och en hängiven partner.

Jag hoppas att denna ”Slice of life” visar sig användbar och fortsätter att komma tillbaka för mer snart! Fortsätt att uttrycka dina känslor, lyssna på din partners oro och arbeta tillsammans mot en lösning. Du har det här!

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Att navigera i den komplicerade väv av mänskliga känslor, relationer och erfarenheter är Massimos starka sida. Inom området "Kärlek och liv" agerar han som din medkännande följeslagare genom hjärtesorg, triumfer, övertygelser och val.