Início » Kärlek och liv » En del av livets råd: ”Min sons flickvän är gravid och jag är inte redo att bli mormor (och tror inte att han är beredd att bli pappa) – hur ska jag ta upp ämnet med honom?”

En del av livets råd: ”Min sons flickvän är gravid och jag är inte redo att bli mormor (och tror inte att han är beredd att bli pappa) – hur ska jag ta upp ämnet med honom?”

Conteúdo

Kära bit av livet,

Min son bara meddelat hans inte så långvariga flickvän är gravid. Hon är en härlig tjej men de är bara 17 och har dejtat i 3 månader.

Jag är inte redo att bli mormor och tror inte att han är redo att bli pappa.

Hur ska jag prata med honom om det?

Dina, oroliga och oroliga

Råd om livet: © Abbainfo.se

Kära oroliga och oroliga,

Först och främst, låt mig erkänna dina känslor. Att höra om din sons oväntade nyheter måste verkligen komma som en överraskning och kan orsaka dig en virvelvind av känslor. Det är helt normalt att känna sig oförberedd eller till och med orolig inför tanken på att bli mormor, särskilt när du uppfattar att din son kanske inte är redo att ta på sig ansvaret som faderskap.

När det gäller att prata med din son om hans förestående föräldraskap är en av de viktigaste aspekterna att komma ihåg att närma sig samtalet med empati och öppenhet. Det är viktigt att uttrycka din oro, men gör det på ett sätt som inte trycker bort honom eller får honom att känna sig dömd.

Du kan till exempel säga något som ”Jag vet att detta är ett stort steg för dig och jag är här för att stödja dig. Men jag vill också att du ska förstå det ansvar och de utmaningar som följer med att vara förälder”. Genom att använda detta tillvägagångssätt erbjuder du stöd samtidigt som du uppmuntrar honom att tänka på verkligheten i sin situation.

Det är också värt att komma ihåg att din son sannolikt går igenom sina egna känslor och osäkerheter. Han kanske känner sig rädd, vilsen eller till och med upphetsad över utsikten att bli pappa. Låt honom veta att du lyssnar och kommer att stödja dem i deras framtidsplaner vad de än bestämmer sig för.

Kom ihåg att det är okej att känna sig oförberedd på detta nya kapitel i ditt liv. Det är en stor förändring och det är okej att ta lite tid att bearbeta den. Men det är också en möjlighet att växa, och vem vet, du kanske upptäcker att du tycker om att vara mormor mer än du trodde!

Jag hoppas att denna ”Slice of life” visar sig användbar och fortsätter att komma tillbaka för mer snart!

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Att navigera i den komplicerade väv av mänskliga känslor, relationer och erfarenheter är Massimos starka sida. Inom området "Kärlek och liv" agerar han som din medkännande följeslagare genom hjärtesorg, triumfer, övertygelser och val.