Início » Kärlek och liv » Kan ex-sex verkligen hjälpa dig att gå vidare?

Kan ex-sex verkligen hjälpa dig att gå vidare?

Conteúdo

Är det klokt att ha sexuella möten med sin ex? Kan det hindra ens framsteg att gå vidare? Detta är de dilemman som ’Anna, en 29-årig kvinna,’ brottas med efter att ha gått skilda vägar med sin partner efter flera år.

Hon är osäker på om fortsatt fysisk intimitet med honom är rätt väg att gå, särskilt när det inte finns någon avsikt att återuppväcka förhållandet.

Låt oss kortfattat utforska båda sidor av denna situation för att hjälpa ’Anna’ och andra som står inför liknande problem att göra ett välgrundat val.

Hennes perspektiv: Tillfälligt ex-sex är OK

Enligt min åsikt finns det inget intrinsikalt fel med tillfälligt ex-sex, förutsatt att vissa villkor uppfylls. För det första bör det fortsätta vara roligt för båda parter och inte förvandlas till en källa till sorg eller melankoli.

För det andra bör det inte hindra någon av er från att träffa nya människor och potentiellt hitta mer kompatibla partners.

Till sist är det avgörande att vara öppen och ärlig om naturen av er överenskommelse – i princip att använda varandra tills någon mer lämplig dyker upp.

Personligen skulle jag dock bara överväga att ha ex-sex om jag var den som initierade uppbrottet, istället för att vara den som blir dumpad.

Att bli använd är aldrig en trevlig upplevelse, och det finns alltid en liten del av mig som klamrar sig fast vid hoppet om att varje möte kan återuppväcka vårt förhållande.

När han till slut går vidare till någon annan skulle det bara öka min bitterhet mot honom för att ha utnyttjat vår situation, även om han var uppriktig om sina avsikter vid den tiden.

(c) canva

Jag tror fortfarande inte att ett uppbrott måste vara ett abrupt avsked. Om båda parter samtycker kan det vara acceptabelt att ta några veckor eller till och med en månad att gradvis lossna känslomässigt, förutsatt att det inte förlänger smärtan och slutligen ger avslut.

Hans ståndpunkt: Sluta ha ex-sex

Från min synvinkel är det ett misstag att fortsätta ha ex-sex.

Låt mig dela med mig av en personlig erfarenhet för att illustrera varför. För en tid sedan gjorde en kvinna jag hade dejtat i sex månader slut med mig eftersom hennes före detta pojkvän flyttade till vår stad och hon kände behovet av att ta itu med deras historia.

Vi trivdes fortfarande med varandras sällskap och hade en stark fysisk koppling, så jag övertalade henne att ibland ha intima möten med mig.

Tyvärr gjorde detta beslut bara att jag fortsatte vara emotionellt fast i en relation som jag inte hade kontroll över och som fick mig att känna mig olycklig.

Jag ville att hon skulle helt bryta kontakten, men det ville hon inte. Hon argumenterade för att jag bara kunde gå därifrån, att jag var ansvarig för mina egna känslor och beslut.

Men som den som blev dumpad var det inte lätt för mig att bara gå därifrån. Jag behövde att hon bröt all kontakt.

Baserat på denna erfarenhet etablerade jag en regel: i ett uppbrott är det bara den som initierade uppbrottet som har ansvaret att avstå från ex-sex med den andra personen.

Den som blev dumpad är som en beroende som behöver gå kall kalkon; varje glimt av hopp om fortsatt involvering kommer få dem att rationalisera, lura sig själva och be om att få vara kvar. Det är din plikt att bryta kontakten och hjälpa dem att gå vidare.

(c) canva

Att fortsätta vara deras sexuella utlopp med minskad frekvens förlänger bara deras lidande och kan vara känslomässigt skadligt. Så, säg bara nej. I slutändan kommer båda parter att dra nytta av det på lång sikt.

I slutändan är valet att ha ex-sex en personlig fråga som är beroende av individuella omständigheter och känslor. Det är viktigt att väga båda perspektiven och fatta ett beslut som är i linje med ditt emotionella välbefinnande och framtida ambitioner.

Så där har du det! Vems synpunkt resoneras mest med dig? Det verkar finnas giltiga argument från båda sidor. Trots allt är ärlig och öppen kommunikation avgörande.

Kom ihåg, detta är bara olika åsikter, och om du någonsin befinner dig i en situation som liknar Annas, ta dig tid att reflektera över dina verkliga önskningar och vad som kommer att hjälpa dig att gå vidare.

Och kom alltid ihåg, du förtjänar lycka och en tillfredsställande relation.

Tack för att du läste, och dela gärna dina tankar och personliga erfarenheter.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Att navigera i den komplicerade väv av mänskliga känslor, relationer och erfarenheter är Massimos starka sida. Inom området "Kärlek och liv" agerar han som din medkännande följeslagare genom hjärtesorg, triumfer, övertygelser och val.