Início » Kärlek och liv » Räddningsberättelser » Oväntat samtal leder till en stormig resa: träffa Football, Birdie och Whiffle – kattungarna som kämpade mot motgångar och värmede hjärtan.

Oväntat samtal leder till en stormig resa: träffa Football, Birdie och Whiffle – kattungarna som kämpade mot motgångar och värmede hjärtan.

Ett oväntat samtal leder till en berg-och-dalbanaresa av hopp, förtvivlan och uthållighet – träffa Fotboll, Fågel och Whiffle, kattungarna som övervann oddsen. Från att kämpa mot en dödlig sjukdom till att bli älskade kelgrisar i sitt hem kommer denna hjärtevärmande historia att lämna dig inspirerad och berörd.

Conteúdo

Ibland stöter vi på en historia som rör om i våra hjärtan och påminner oss om kraften i medkänsla och motståndskraft. Denna historia om räddningen och återhämtningen av tre bedårande kattungar är en sådan berättelse som kommer att inspirera och beröra dig.

Det oväntade samtalet

Allt började när räddaren fick ett oväntat samtal medan hen handlade mat. En vän hade hittat en liten kattunge, knappt 4,5 veckor gammal, som hade blivit avvisad av djurskyddet.

Kattungen hade vissa problem med sina bakben men behöll ändå en glad anda, spinner och leker med sin nya förmyndare. Han var ganska rund och go för sin ålder, vilket gav honom det tillfälliga smeknamnet Football.

Just när de trodde att det bara var en kattunge som behövde hjälp, hittades ytterligare två – en hona (orange) och en hane (grå), som till och med var större än Football. Förslag på namn för dessa bedårande pälsbollar var välkomna!

(c) @straycatnetwork

En plötslig vändning

Medan de bosatte sig i sitt nya hem märktes det att Birdie (honkatten) också började bli ostadig. Första tankarna pekade på postnatal cerebellär hypoplasi orsakad av exponering för panleukopeni.

Distemper-tester genomfördes på alla tre kattungar efter att Birdie visade allvarliga symptom. Resultaten bekräftade att Birdie faktiskt var positiv för smittkoppor – en husdjursägares värsta mardröm.

Trots de dystra nyheterna fortsatte räddaren att vara fast besluten att ge dem bästa möjliga chans till överlevnad. Över $1,000 värde av förnödenheter beställdes för att hjälpa till i deras behandling och återhämtningsprocess.

En resa mot återhämtning

Kattungarnas människomamma agerade omedelbart efter att ha fått den oroande nyheten.

Hon satte upp en kamera för att övervaka dem dygnet runt och skötte dem noggrant, trots att hon var tvungen att bära handskar och rock när hon hanterade dem.

Otroligt nog förblev dessa modiga små själar tillgivna och överlevde mirakulöst sin prövning.

(c) (c) @straycatnetwork

Ett lyckligt slut

Kattungarna återhämtade sig helt och hållet,

Efter veckor av läkning och isolering tog de examen från sin återhämtningsbur och sprang glatt runt i sitt nya hem.

De en gång sjuka kattungarna är nu blomstrande kelgrisar som fyller sitt hem med kärlek och spinner. Football har vuxit upp till en energisk busunge medan Whiffle älskar att krypa upp i famnen för att sova.

Birdie håller sig nära sin människomamma vart hon än går – hon hjälper till och med till med att virka!

Tack för att du läste

Vi hoppas att denna hjärtevärmande historia om motståndskraft har värmt ditt hjärta lika mycket som den gjorde med oss,

Dela gärna denna historia för att sprida medvetenhet om räddningsinsatser för djur och vikten av att ge djur i nöd en andra chans till livet.

Viktoria
Skrivet av : Viktoria
Med en osläcklig törst efter att avslöja kosmos hemligheter är Viktoria ledstjärnan bakom våra astrologi-, numerologi- och horoskopsektioner. Hennes fascination för de himmelska världarna är intrikat invävd i varje ord hon skapar, vilket gör att hon sömlöst kan överbrygga klyftan mellan kosmisk visdom och vardagslivet.