Início » Astrologi » Överleva Merkurius retrograd 2023: hur denna kosmiska händelse påverkar ditt stjärntecken och varför du bör bry dig.

Överleva Merkurius retrograd 2023: hur denna kosmiska händelse påverkar ditt stjärntecken och varför du bör bry dig.

Conteúdo

Kära kosmiska gudinnor, vi närmar oss slutet av vår nuvarande himmelska resa, med Mercury som har varit i retrograd sedan den 23 augusti och förväntas återgå till normalt den 15 september 2023.

Men vad betyder Mercury i retrograd och varför ska vi bry oss om det?

Om du observerar planeternas himmelska rörelser och deras påverkan på våra liv. Mercury, uppkallad efter den snabba romerska budbärarguden, styr kommunikation, teknik och resor. Som ett resultat kan vi ofta uppleva avbrott och missförstånd inom dessa områden när Mercury är i retrograd eller verkar röra sig i motsatt riktning till sin vanliga bana.

Kommer du ihåg när Gwyneth Paltrow skyllde på Mercury Retrograde för sin ökända medvetna avkoppling-annonsering? Ja, inverkan kan vara så betydande!

Mercurys energi påverkar varje stjärntecken på olika sätt och väcker unika reaktioner och inflytanden.

När vi nu återvänder till denna retrograds påverkan – kände ditt stjärntecken av vågorna från detta kosmiska händelseförlopp?

Oavsett ditt stjärntecken är Mercury Retrograde en period för eftertanke, omvärdering och tålamod. Som det berömda citatet säger, Stjärnor kan inte lysa utan mörker. Så, när vi närmar oss slutet av detta kapitel, låt oss se tillbaka på de stjärntecken som kanske har känt denna kosmiska berg-och-dalbana mer intensivt.

Din upplevelse kan ge värdefulla insikter inför framtida perioder av Mercury retrograd. Förståelsen för de himmelska inflytandena på våra liv kan bättre rusta oss för att navigera genom eventuell kosmisk turbulens som kommer vår väg!

När vi närmar oss slutet av Mercurys retrograda resa som började den 23 augusti och avslutas den 15 september 2023, låt oss reflektera över dess inflytande på våra liv. Låt mig påminna dig om mitt personliga mantra: Stjärnorna tvingar inte, de driver på.

Väduren (21 mars – 19 april)

Väduren, inom kosmos rikedom var denna retrograda säsong en period för omvärdering av dina dagliga rutiner och fokusering på det som verkligen betyder något.

 

Överleva Merkurius retrograd 2023: hur denna kosmiska händelse påverkar ditt stjärntecken och varför du bör bry dig.
© Abbainfo

 

Denna tid var menad att få dig att rensa upp din tidtabell och koncentrera dig på det som ger dig genuin glädje. Hur framgångsrik var du i att förenkla dina ansvar för att jaga lycka – att leva på Audrey Hepburns sätt som sa: Det viktigaste är att njuta av ditt liv – att vara lycklig – det är allt som betyder något?

Enkelhet, tydlighet, enkelhet: Det är de egenskaper som ger våra liv kraft, livlighet och glädje. – Richard Halloway

Tvillingarna (21 maj – 20 juni)

Som ett lufttecken styrt av Mercury kan denna retrograd ha påverkat dig närmare, Tvillingar. Den kosmiska kalendern utsåg denna period som en tid för reflektion och omvärdering för dig, en tid för mentalt inventering. Om du använde terapeutiska metoder som att skriva dagbok för att dokumentera dina tankar och känslor, fann du dem användbara som en guide genom denna kosmiska resa?

Reflektera över dina nuvarande välsignelser, av vilka alla har många, inte över dina tidigare olyckor, av vilka alla män har några. – Charles Dickens

Jungfrun (23 augusti – 22 september)

Jungfrun, retrogradfasen var en essens av Albert Einsteins ord – I svårigheternas mitt ligger möjligheterna. Denna period kan ha kastat en rad utmaningar på dig, särskilt inom kommunikation och teknik – kännetecken för en Mercury retrograde-situation. Frågan är, hur bra kunde du manövrera dig genom dessa hinder och växa från dessa prövningar?

Det enda sättet att göra ett bra arbete är att älska det du gör. – Steve Jobs

Skorpionen (23 oktober – 21 november)

Skorpionen, Mercury Retrograde har potential att väcka olösta känslor från det förflutna som kräver helande. Som synonymt med transformation, lyckades du använda denna period som en katalysator för personlig tillväxt och för att lösa gamla sår?

Helande kräver mod, och vi har alla mod, även om vi ibland måste gräva lite. – Tori Amos

Stenbocken (22 december – 19 januari)

Sist men inte minst, Stenbocken. Denna retrograd var menad att vara din tid att ta ett djupt andetag, pausa, reflektera och planera vägen framåt. Efter att ha genomgått denna period, känner du dig mer kalibrerad och i harmoni med dina ambitioner och mål?

 

Överleva Merkurius retrograd 2023: hur denna kosmiska händelse påverkar ditt stjärntecken och varför du bör bry dig.
© Abbainfo

 

Ibland är det mest produktiva du kan göra att koppla av. – Mark Black

Till alla mina läsare, att navigera genom denna Mercury retrograde fas handlar lika mycket om att lära sig och växa som vilken annan fas i livet som helst. Kom ihåg, stjärnorna dikterar inte vår öde; de erbjuder bara vägledning. Och utmaningarna du möter längs vägen? De är stegstenar på din resa till självupptäckt.

Dela denna artikel, dina vänner och nära och kära kan möjligtvis finna tröst och insikter när de ser tillbaka på denna himmelska period. Som alltid finns jag här och erbjuder mer astrologisk visdom för att hjälpa dig att navigera genom kosmos – så håll dig uppdaterad!

Till alla mina underbara läsare, hur har det varit att navigera genom denna Mercury retrograde fas för er? Kom ihåg, stjärnorna dikterar inte vår öde; de erbjuder bara vägledning. Att lära sig av dessa utmaningar är en del av resan till självupptäckt.

Viktoria
Skrivet av : Viktoria
Med en osläcklig törst efter att avslöja kosmos hemligheter är Viktoria ledstjärnan bakom våra astrologi-, numerologi- och horoskopsektioner. Hennes fascination för de himmelska världarna är intrikat invävd i varje ord hon skapar, vilket gör att hon sömlöst kan överbrygga klyftan mellan kosmisk visdom och vardagslivet.